Home > Blog > Gaudí > Visitem Gaudí a la Xina?

Blog

Visitem Gaudí a la Xina?

17 de December, 2017

Us imagineu veure l’obra de Gaudí en persona i viure la seva experiència en directe al costat oposat del món? Doncs aquest any les ciutats de Hong Kong i Shanghai ho fan possible.

El Gaudí Exhibition Center presenta a Hong Kong i Shanghai l’obra del gran geni, recreant una escena arquitectural clàssica de Gaudí a través de decoracions nadalenques. Es mostren també els artefactes i invents trobats al seu taller, portats des de Catalunya, per oferir als visitants l’experiència completa del seu treball.

HONG KONG: Amb la participació de Gaudí Exhibition Center, la Casa Batlló i el The Gaudí Research Institute, i amb el suport de l’Asian Spain Association, portem el primer “Walking with Gaudí” oficial a la Xina. Concretament, del 12 de novembre de 2017 fins a l’1 de gener de 2018, al centre comercial Telford Plaza de Hong Kong (que forma part de la cadena MTR Malls), totes les persones que s’hi apropin podran descobrir l’interior decorat amb elements tradicionals de Nadal per a celebrar les festes, combinat amb l’arquitectura icònica i dissenys de mosaic d’un dels talents més grans del segle XX.

Aquesta exposició no només mostra una reproducció, sinó que inclou les eines de disseny de Gaudí, maons ceràmics de més de cent anys, llibres de referència i ulleres de visió 3D fetes a mà, tots originals i peces úniques. També es mostren tres valuosos models arquitectònics que detallen la Casa Batlló, un edifici dissenyat per a Nova York i la Sagrada Família, amb un model de cartró que data de l’any 1940. Tots aquests elements permeten traslladar l’essència de Gaudí a la Xina, i reviure la seva obra un cop més, per a portar-la a tots els visitants.

SHANGHAI: Del 15 de desembre de 2017 fins a l’4 de març de 2018, al centre comercial Shanghai Jingan Joy City de Xangai (que forma part de la cadena COFCO), totes les persones que s’apropin podran descobrir la màgia de Gaudí a través de l’exposició “Gaudi’s Wonder World Legend of the Century“. L’exposició recrea a gran escala diverses obres del genial arquitecte català.

Encara que sembli inversemblant, no és casual que s’hagi escollit la Xina com a destí. Gaudí tenia certa relació amb la cultura del país, i va incorporar Orient a la seva arquitectura: els treballs artesans en ferro i pedra, els dracs, les grans teulades dels edificis, i especialment l’abundància d’ornaments en colors intensos.

L’arquitecte va descobrir la riquesa oriental en llibres de les biblioteques de Barcelona i col·leccions privades dels seus coneguts, i les espectaculars il·lustracions d’aquests el van impressionar. Més tard va ser Eduard Toda Güell, company d’estudis de Gaudí, qui li va mostrar nombrosos articles, fotografies i objectes de la Xina. L’admiració de Gaudí per aquests detalls va fer que acabessin acompanyant els seus dissenys, i van deixar plasmada la filosofia del país en edificis actualment universals.

Tant és així, que la mateixa Sagrada Família mostra l’Orient a la façana del Naixement, amb dues tortugues aguantant les columnes principals: una marina al costat del mar, i una terrestre al costat de la muntanya. Una simbiosi ideal entre tradició i innovació.

0 comentarios

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Posts relacionados

La ceràmica de Gaudí

13 de January, 2018

El llegat que Gaudí va deixar sota el seu nom és ben extens, variat i, sobretot, admirat. Costaria quedar-se amb una sola de les seves creacions, o triar aquella que el va fer únic com a geni i arquitecte. Tot i això, el trencadís no pot passar desapercebut. L’ús de petits trossos irregulars en diferents […]

Leer más

Els primers treballs de Gaudí

31 de December, 2017

Antoni Gaudí, el gran arquitecte, aquell qui va fer construir la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Pedrera… i un seguit de famoses obres que ens meravellen cada vegada que les veiem. Però, què va fer abans dels grans edificis el famós geni? Quan era només un nen, el petit Gaudí va descobrir l’artesania al […]

Leer más

Casa Vicens, un retorn als orígens

03 de December, 2017

L’emblemàtica Casa Vicens, que recentment ha obert les seves portes al públic per a ser visitada, va ser la primera obra modernista a càrrec de Gaudí, a la vegada que es convertia en el primer gran edifici d’influència andalusí amb tradició catalana.

Leer más

3rd October the center will remain closed

02 de October, 2017

The whole team of the Gaudí Exhibition Center wants to express our rejection and condemnation of the violence lived on October 1st in Catalonia. We adhere to “the country stoppage” called for tomorrow 3rd October and the center will remain closed.

Leer más

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Cerrar