Home > Blog > The Gaudí Exhibition Center > Els primers treballs de Gaudí

Blog

Els primers treballs de Gaudí

31 de December, 2017

Antoni Gaudí, el gran arquitecte, aquell qui va fer construir la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Pedrera… i un seguit de famoses obres que ens meravellen cada vegada que les veiem. Però, què va fer abans dels grans edificis el famós geni?

Quan era només un nen, el petit Gaudí va descobrir l’artesania al taller de caldereria del seu pare, ajuntant-lo o simplement observant com treballava, el qual va fer que es familiaritzés amb la percepció i creació de l’espai en tres dimensions. Això el portà a experimentar amb el dibuix, l’escultura i diverses disciplines artístiques que desenvolupà repetidament al llarg de la seva vida professional.

L’any 1867, amb quinze anys, edità una revista manuscrita al col·legi amb els seus companys Josep Ribera i Eduard Toda. Aquesta va tenir una tirada de dotze números, i Gaudí hi col·laborà amb dibuixos i il·lustracions. Encara aquell any i fins 1869, els tres joves realitzaren una proposta juvenil per a la restauració del monestir de Poblet, i uns anys més endavant el mateix Toda va ser qui s’implicà decisivament en els treballs de restauració, a partir d’aquell primer projecte.

Anys més tard, mentre estudiava arquitectura, treballà coma dibuixant amb l’arquitecte Francesc de P. del Villar i Lozano al projecte del nou absis de l’església del monestir de Montserrat. Col·laborà també amb els treballs del parc de la Ciutadella per a la Cascada monumental, alhora que treballava com a calderer i aprenia en diferents estudis d’arquitectes i mestres d’obres.

Va ser el 1874, abans de convertir-se en arquitecte titulat, quan finalitzà el seu primer projecte: el pla general per la Cooperativa Obrera Mataronesa, la primera cooperativa obrera de tot l’estat. El propi Gaudí va ser qui en creà la bandera, gràcies als seus coneixements de disseny.

El 1878 obtingué finalment el títol d’arquitecte, i obrí el seu estudi professional. Com no podia faltar, va fer el projecte per a la seva pròpia taula de treball, acabada en fusta i metall gràcies a Eudald Puntí i Llorenç Matamala, de la qual podem trobar la peça original a Gaudí Exhibition Center. També dibuixà la seva targeta professional, amb el domicili on es trobava situat el seu espai de treball, al carrer del Call número 11.

Llavors ja rebia encàrrecs particulars, com un quiosc de serveis per a Enric Girossi i el projecte d’il·luminació per a la plaça Reial amb els fanals de sis braços, a més de seguir col·laborant amb la Cooperativa Obrera Mataronesa.

0 comentarios

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Posts relacionados

La ceràmica de Gaudí

13 de January, 2018

El llegat que Gaudí va deixar sota el seu nom és ben extens, variat i, sobretot, admirat. Costaria quedar-se amb una sola de les seves creacions, o triar aquella que el va fer únic com a geni i arquitecte. Tot i això, el trencadís no pot passar desapercebut. L’ús de petits trossos irregulars en diferents […]

Leer más

Visitem Gaudí a la Xina?

17 de December, 2017

Gaudi’s Wonder World Legend of the Century presenta a Xangai i Hong Kong l’obra del gran geni, recreant una escena arquitectural clàssica de Gaudí a través de decoracions nadalenques. Es mostren també els artefactes i invents trobats al seu taller, portats des de Catalunya, per oferir als visitants l’experiència completa del seu treball.

Leer más

Casa Vicens, un retorn als orígens

03 de December, 2017

L’emblemàtica Casa Vicens, que recentment ha obert les seves portes al públic per a ser visitada, va ser la primera obra modernista a càrrec de Gaudí, a la vegada que es convertia en el primer gran edifici d’influència andalusí amb tradició catalana.

Leer más

3rd October the center will remain closed

02 de October, 2017

The whole team of the Gaudí Exhibition Center wants to express our rejection and condemnation of the violence lived on October 1st in Catalonia. We adhere to “the country stoppage” called for tomorrow 3rd October and the center will remain closed.

Leer más

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Cerrar