Home > Blog > Gaudí > El reflex de Gaudí

Blog

El reflex de Gaudí

05 de June, 2017

La irregularitat, és a dir, tot allò inesperat, la sorpresa o l’estupor, són parts essencials i característiques de la bellesa [Charles Baudelaire].

No és pas sorprenent que una obra com la d’Antoni Gaudí provoqui, a tots aquells que l’observen,  una barreja d’admiració, curiositat i sorpresa. Tot i així, la seva influència ha acabat tenint més pes pels arquitectes contemporanis que pels seus coetanis.

L’originalitat de l’arquitecte és difícilment inimitable, per la qual cosa no es pot dir que hagi “creat escola”. De fet, part de la seva màgia rau justament en aquesta excepcionalitat. Tanmateix, nombrosos arquitectes s’han sentit atrets de tal manera que l’essència de Gaudí ha acabat donant la seva característica pinzellada.

Un d’ells va ser l’arquitecte brasiler Oscar Niemeyer que, tot inspirant-se dels 60 arcs parabòlics que sostenen el terrat de la casa Batlló, va decidir utilitzar el mateix estil de construcció a l’església de San Francisco de Assis, a la localitat brasilera de Pampulha. Ell mateix afirmava que “la llibertat és el que més admiro en un arquitecte. Gaudí és un arquitecte confús però va tenir el valor de transgredir els cànons establerts i és per això que ocupa un lloc únic en l’arquitectura moderna”.

 

niemeyer-igreja

 

Un dels altres grans genis de l’arquitectura que també va quedar admirat per l’obra de Gaudí  va ser Le Corbusier. Passejant per Barcelona contemplà la Pedrera, la Casa Batlló, la Sagrada Família i, fins i tot, les bodegues Güell quan es dirigia a Sitges. L’obra de Gaudí li va despertar tant d’interès que en el seu carnet de viatge explica “El que vaig veure en Gaudí va ser l’obra d’un home amb una força, amb una fe i amb una capacitat tècnica extraordinàries […]. Gaudí va ser un gran artista; només aquells que commouen el cor dels homes queden i quedaran”.

Se sol dir que una obra d’art és com una fletxa, la paràbola de la qual estén els límits d’allò conegut i comprensible més enllà del seu temps. És llavors quan l’obra assoleix la seva magnitud i és que, avui dia, les construccions de Gaudí continuen bategant intensament.

 

 

*Imatges: www.centroeuropeo.es,  www.acheiusa.com

 

0 comentarios

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Posts relacionados

3rd October the center will remain closed

02 de October, 2017

The whole team of the Gaudí Exhibition Center wants to express our rejection and condemnation of the violence lived on October 1st in Catalonia. We adhere to “the country stoppage” called for tomorrow 3rd October and the center will remain closed.

Leer más

Un recorregut amb conversa

23 de July, 2017

Aquest cap de setmana, al Gaudí Exhibition Center, hem començat les visites guiades. Seran tots els caps de setmana en tres idiomes: dissabte a les 12:00h en castellà, a les 16;00 en anglès i diumenge a les 12:00 en català i a les 16:00 en anglès.

Leer más

Veniu a conèixer “Gaudí entre vinyetes”

17 de July, 2017

Després d’haver format part del 35è Saló del Còmic de Barcelona, l’exposició Gaudí entre vinyetes es troba ara mateix a la sala d’exposicions temporals del Gaudí Exhibition Center. Si encara no heu tingut l’oportunitat de conèixer-la o si voleu repetir l’experiència que vau viure al Saló del Còmic, no dubteu en visitar-nos!

Leer más

Dia de records

10 de June, 2017

Avui fa noranta-un anys que Antoní Gaudí s’acomiadà de la ciutat de Barcelona, tres dies després de ser atropellat per un tramvia mentre travessava el carrer de les Corts Catalanes, quan es dirigia a fer la seva visita habitual a l’Església de Sant Felip Neri.

Leer más

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Cerrar