Home > Blog > Gaudí > Dia de records

Blog

Dia de records

10 de June, 2017

-Busquem a Antoni Gaudí

-Disculpi, qui diu? Gaudí? L’arquitecte? Em sap greu, si el famós arquitecte estigués aquí, tot el personal estaria revolucionat. Fins i tot haurien vingut periodistes…

-Tot i així, Gaudí és aquí, i vostès no se n’han ni adonat –replicà amb fermesa el mossèn Parés.

 

Avui fa noranta-un anys que Antoni Gaudí s’acomiadà de la ciutat de Barcelona, tres dies després de ser atropellat per un tramvia mentre travessava el carrer de les Corts Catalanes, quan es dirigia a fer la seva visita habitual a l’Església de Sant Felip Neri.

Ni els vianants ni els cotxes que passaven es van voler aturar per intentar ajudar-lo. Segurament, el fet que Gaudí anés vestit d’una manera tan humil i que, a més  a més, no portés cap documentació a sobre, sinó només uns Evangelis, feu que la gent el confongués amb un pidolaire i passés de llarg. Finalment, al cap d’una estona, un cotxe va parar i va portar a aquell misteriós senyor a la Casa de Socors o dispensari de la ronda de Sant Pere. Després, el varen traslladar a l’Hospital de la Santa Creu.

Ja era de nit i ningú sabia qui era aquell vellet de barba blanca. El mossèn Gil Parès, capellà custodi del temple de la Sagrada Família, estranyat que Gaudí no tornés, va començar a visitar les cases de socors fins que, en arribar a l’Hospital de la Santa Creu, va tenir el diàleg que heu llegit al principi amb el metge de guàrdia. Aquell vellet de barba blanc i d’aspecte humil, era, ni més ni menys, el cèlebre arquitecte Antoni Gaudí. Va morir el dijous 10 de juny de 1926.

L’enterrament fou el dissabte 12 de juny. De bon matí, el pati de l’hospital ja estava ple de gom a gom, era una vertadera manifestació de dol. A la tarda la comitiva es va posar en marxa, va recórrer les rambles, la plaça Sant Jaume, fins arribar a la Catedral. Al vespre, la comitiva va acabar el seu trajecte a la Sagrada Família. Les veus de l’Orfeó Català impregnaren l Sagrada Família per donar l’últim adéu a Antoní Gaudí, que va ser enterrat a la Cripta del temple.

 

 

*Imatges: www.abc.es

0 comentarios

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Posts relacionados

3rd October the center will remain closed

02 de October, 2017

The whole team of the Gaudí Exhibition Center wants to express our rejection and condemnation of the violence lived on October 1st in Catalonia. We adhere to “the country stoppage” called for tomorrow 3rd October and the center will remain closed.

Leer más

Un recorregut amb conversa

23 de July, 2017

Aquest cap de setmana, al Gaudí Exhibition Center, hem començat les visites guiades. Seran tots els caps de setmana en tres idiomes: dissabte a les 12:00h en castellà, a les 16;00 en anglès i diumenge a les 12:00 en català i a les 16:00 en anglès.

Leer más

Veniu a conèixer “Gaudí entre vinyetes”

17 de July, 2017

Després d’haver format part del 35è Saló del Còmic de Barcelona, l’exposició Gaudí entre vinyetes es troba ara mateix a la sala d’exposicions temporals del Gaudí Exhibition Center. Si encara no heu tingut l’oportunitat de conèixer-la o si voleu repetir l’experiència que vau viure al Saló del Còmic, no dubteu en visitar-nos!

Leer más

El reflex de Gaudí

05 de June, 2017

Se sol dir que una obra d’art és com una fletxa, la paràbola de la qual estén els límits d’allò conegut i comprensible més enllà del seu temps. És llavors quan l’obra assoleix la seva magnitud i és que, avui dia, les construccions de Gaudí continuen bategant intensament.

Leer más

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Cerrar