Home > Blog > Gaudí > El Sant Jordi de Gaudí

Blog

El Sant Jordi de Gaudí

20 de April, 2017

Dolça Catalunya,

pàtria del meu cor          

quan de tu s’allunya

d’esperança es mor

Aquest fragment del poema l’Emigrant, de Jacint Verdaguer, ens remunta a mitjans del segle XIX, període en què el moviment de la Renaixença assolí la seva màxima esplendor. Un dels objectius principals d’aquesta etapa, fou el de recuperar tots aquells símbols característics de la identitat catalana, com el folklore, la literatura, la poesia i, sobretot, la llengua. Pel que fa al seu estil, proper al del romanticisme europeu, destaca per un predomini dels sentiments, l’exaltació patriòtica i els temes històrics.

Gaudí sempre va compartir aquest sentiment de recuperació nacional i és per això que es va relacionar amb els protagonistes de l’època, sobretot amb Jacint Verdaguer. De fet, l’arquitecte es va inspirar de l’obra de l’Atlàntida, que havia escrit el poeta, i representà el Jardí de les Hespèrides a la porta dels Pavellons Güell.

A més a més, Gaudí, de la mateixa manera que els seus companys renaixentistes, demostrà sempre un gran interès per la llegenda medieval  i, sobretot, per un personatge en concret: Sant Jordi. El patró de Catalunya forma part de les arrels catalanes i Gaudí el representarà en algunesde les seves obres. Si mirem la façana de la Casa Batlló, per exemple, podrem veure la llegenda representada d’una manera d’allò més visual: la creu de quatre braços, simbolitzaria la llança, els balcons, les restes del drac i la teulada de ceràmica, el llom del monstre. Només cal que deixem volar la nostra imaginació per tal de reviure aquesta important història que, cada 23 d’abril, ens recorda les nostres arrels.

Us convidem, doncs, en aquest Sant Jordi, al Gaudí Exhibition Center, on gaudireu d’un descompte de dos euros i, per descomptat, tots els Jordis i Jordines hi entraran gratuïtament!

 

post-sant-jordi

 

0 comentarios

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Posts relacionados

3rd October the center will remain closed

02 de October, 2017

The whole team of the Gaudí Exhibition Center wants to express our rejection and condemnation of the violence lived on October 1st in Catalonia. We adhere to “the country stoppage” called for tomorrow 3rd October and the center will remain closed.

Leer más

Un recorregut amb conversa

23 de July, 2017

Aquest cap de setmana, al Gaudí Exhibition Center, hem començat les visites guiades. Seran tots els caps de setmana en tres idiomes: dissabte a les 12:00h en castellà, a les 16;00 en anglès i diumenge a les 12:00 en català i a les 16:00 en anglès.

Leer más

Veniu a conèixer “Gaudí entre vinyetes”

17 de July, 2017

Després d’haver format part del 35è Saló del Còmic de Barcelona, l’exposició Gaudí entre vinyetes es troba ara mateix a la sala d’exposicions temporals del Gaudí Exhibition Center. Si encara no heu tingut l’oportunitat de conèixer-la o si voleu repetir l’experiència que vau viure al Saló del Còmic, no dubteu en visitar-nos!

Leer más

Dia de records

10 de June, 2017

Avui fa noranta-un anys que Antoní Gaudí s’acomiadà de la ciutat de Barcelona, tres dies després de ser atropellat per un tramvia mentre travessava el carrer de les Corts Catalanes, quan es dirigia a fer la seva visita habitual a l’Església de Sant Felip Neri.

Leer más

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Cerrar