Home > Blog > Gaudí > Dia de records

Blog

Dia de records

entierro-gaudi-koag-620x349abc
10 de June, 2017

-Busquem a Antoni Gaudí

-Disculpi, qui diu? Gaudí? L’arquitecte? Em sap greu, si el famós arquitecte estigués aquí, tot el personal estaria revolucionat. Fins i tot haurien vingut periodistes…

-Tot i així, Gaudí és aquí, i vostès no se n’han ni adonat –replicà amb fermesa el mossèn Parés.

 

Avui fa noranta-un anys que Antoni Gaudí s’acomiadà de la ciutat de Barcelona, tres dies després de ser atropellat per un tramvia mentre travessava el carrer de les Corts Catalanes, quan es dirigia a fer la seva visita habitual a l’Església de Sant Felip Neri.

Ni els vianants ni els cotxes que passaven es van voler aturar per intentar ajudar-lo. Segurament, el fet que Gaudí anés vestit d’una manera tan humil i que, a més  a més, no portés cap documentació a sobre, sinó només uns Evangelis, feu que la gent el confongués amb un pidolaire i passés de llarg. Finalment, al cap d’una estona, un cotxe va parar i va portar a aquell misteriós senyor a la Casa de Socors o dispensari de la ronda de Sant Pere. Després, el varen traslladar a l’Hospital de la Santa Creu.

Ja era de nit i ningú sabia qui era aquell vellet de barba blanca. El mossèn Gil Parès, capellà custodi del temple de la Sagrada Família, estranyat que Gaudí no tornés, va començar a visitar les cases de socors fins que, en arribar a l’Hospital de la Santa Creu, va tenir el diàleg que heu llegit al principi amb el metge de guàrdia. Aquell vellet de barba blanc i d’aspecte humil, era, ni més ni menys, el cèlebre arquitecte Antoni Gaudí. Va morir el dijous 10 de juny de 1926.

L’enterrament fou el dissabte 12 de juny. De bon matí, el pati de l’hospital ja estava ple de gom a gom, era una vertadera manifestació de dol. A la tarda la comitiva es va posar en marxa, va recórrer les rambles, la plaça Sant Jaume, fins arribar a la Catedral. Al vespre, la comitiva va acabar el seu trajecte a la Sagrada Família. Les veus de l’Orfeó Català impregnaren l Sagrada Família per donar l’últim adéu a Antoní Gaudí, que va ser enterrat a la Cripta del temple.

 

 

*Imatges: www.abc.es

0 comments

Leave your comment

Your email address will not be shared. The fields with the icon * are required.

Related posts

El reflex de Gaudí

05 de June, 2017

Se sol dir que una obra d’art és com una fletxa, la paràbola de la qual estén els límits d’allò conegut i comprensible més enllà del seu temps. És llavors quan l’obra assoleix la seva magnitud i és que, avui dia, les construccions de Gaudí continuen bategant intensament.

Read more

Visita’ns a les fosques

14 de May, 2017

Des de Gaudí Exhibition Center, ens sumem en aquesta artística festa nocturna amb la nostra exposició, Passejant amb Gaudí. Us recordem, també, que el 18 de maig se celebrarà el Dia internacional dels museus i que, en honor a aquesta jornada, podreu visitar el Gaudí Exhibition Center amb un descompte del 20%. Us hi esperem!

Read more

Ergonomia i reciclatge

07 de May, 2017

En l’obra de Gaudí, la màgia s’estén des de les peces més petites fins a les columnes més majestuoses. Les flors grogues que adornaven el jardí de la Casa Vicens, van quedar estampades en rajoles de ceràmica, els vitralls de la Catedral de Mallorca van decidir brillar més que mai gràcies a la tècnica de la tricomia i les xemeneies de la Casa Batlló, es van cobrir de milers de bocins de trencadís. Tanmateix, aquesta màgia no només la trobem en els seus edificis, sinó que també forma part d’un ampli mobiliari dissenyat pel mateix arquitecte.

Read more

El Sant Jordi de Gaudí

20 de April, 2017

Gaudí, de la mateixa manera que els seus companys renaixentistes, demostrà sempre un gran interès per la llegenda medieval i, sobretot, per un personatge en concret: Sant Jordi. Només cal que deixem volar la nostra imaginació per tal de reviure aquesta important història que, cada 23 d’abril, ens recorda les nostres arrels.

Us convidem, doncs, en aquest Sant Jordi, al Gaudí Exhibition Center, on gaudireu d’un descompte de dos euros i, per descomptat, tots els Jordis i Jordines hi entraran gratuïtament!

Read more

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Close