Home > Blog > Gaudí > El Sant Jordi de Gaudí

Blog

El Sant Jordi de Gaudí

sant-jordi
20 de April, 2017

Dolça Catalunya,

pàtria del meu cor          

quan de tu s’allunya

d’esperança es mor

Aquest fragment del poema l’Emigrant, de Jacint Verdaguer, ens remunta a mitjans del segle XIX, període en què el moviment de la Renaixença assolí la seva màxima esplendor. Un dels objectius principals d’aquesta etapa, fou el de recuperar tots aquells símbols característics de la identitat catalana, com el folklore, la literatura, la poesia i, sobretot, la llengua. Pel que fa al seu estil, proper al del romanticisme europeu, destaca per un predomini dels sentiments, l’exaltació patriòtica i els temes històrics.

Gaudí sempre va compartir aquest sentiment de recuperació nacional i és per això que es va relacionar amb els protagonistes de l’època, sobretot amb Jacint Verdaguer. De fet, l’arquitecte es va inspirar de l’obra de l’Atlàntida, que havia escrit el poeta, i representà el Jardí de les Hespèrides a la porta dels Pavellons Güell.

A més a més, Gaudí, de la mateixa manera que els seus companys renaixentistes, demostrà sempre un gran interès per la llegenda medieval  i, sobretot, per un personatge en concret: Sant Jordi. El patró de Catalunya forma part de les arrels catalanes i Gaudí el representarà en algunesde les seves obres. Si mirem la façana de la Casa Batlló, per exemple, podrem veure la llegenda representada d’una manera d’allò més visual: la creu de quatre braços, simbolitzaria la llança, els balcons, les restes del drac i la teulada de ceràmica, el llom del monstre. Només cal que deixem volar la nostra imaginació per tal de reviure aquesta important història que, cada 23 d’abril, ens recorda les nostres arrels.

Us convidem, doncs, en aquest Sant Jordi, al Gaudí Exhibition Center, on gaudireu d’un descompte de dos euros i, per descomptat, tots els Jordis i Jordines hi entraran gratuïtament!

 

post-sant-jordi

 

0 comments

Leave your comment

Your email address will not be shared. The fields with the icon * are required.

Related posts

Bellesguard, un viatge al passat

01 de April, 2017

Als peus de la serra de Collserola, mirant cap al blau del mediterrani, s’aixeca la Torre Bellesguard, una de les obres més misterioses d’Antoní Gaudí. Des de Gaudí Exhibition Center, us oferim la possibilitat de visitar aquesta enigmàtica obra, les parets de la qual us xiuxiuejaran la seva història. Pareu bé l’orella!

Read more

Concurs d’Instagram al 35è Saló internacional del Còmic

29 de March, 2017

Participa al nostre concurs d’Instagram en motiu del 35é Saló Internacional del Còmic, que se celebra de dijous a diumenge a Fira Barcelona Montjuïc.

Penja-ho a Instagram amb els tags #gaudilegends @gaudiexhibition. Els participants amb més likes tindran premis i entrades gratuïtes per visitar el nostre centre i la torre Bellesguard.

Read more

Il·lustrant a Gaudí

28 de February, 2017

El passat 23 de febrer, FICOMIC va oferir una roda de premsa al mateix Museu per parlar amb més detall sobre l’exposició, en què hi van participar Marià Marín, cofundador del Gaudí Research Intitute, Jordi Ojeda, coordinador de les activitats del Saló així com Mireia Massagué, directora del Gaudí Exhibition Center.

Read more

L’art del vitrall: “On la llum juga meravelles”

21 de February, 2017

Antoni Gaudí, considerat com un mestre de la llum, va trobar en la tricomia la recepta màgica per dotar de més lluminositat i transparència els seus vitralls, ja que creia que l’esmalt que s’estava utilizant donava massa opacitat al vidre.

Read more

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Close