Home > Blog > Gaudí > El Sant Jordi de Gaudí

Blog

El Sant Jordi de Gaudí

sant-jordi
20 de April, 2017

Dolça Catalunya,

pàtria del meu cor          

quan de tu s’allunya

d’esperança es mor

Aquest fragment del poema l’Emigrant, de Jacint Verdaguer, ens remunta a mitjans del segle XIX, període en què el moviment de la Renaixença assolí la seva màxima esplendor. Un dels objectius principals d’aquesta etapa, fou el de recuperar tots aquells símbols característics de la identitat catalana, com el folklore, la literatura, la poesia i, sobretot, la llengua. Pel que fa al seu estil, proper al del romanticisme europeu, destaca per un predomini dels sentiments, l’exaltació patriòtica i els temes històrics.

Gaudí sempre va compartir aquest sentiment de recuperació nacional i és per això que es va relacionar amb els protagonistes de l’època, sobretot amb Jacint Verdaguer. De fet, l’arquitecte es va inspirar de l’obra de l’Atlàntida, que havia escrit el poeta, i representà el Jardí de les Hespèrides a la porta dels Pavellons Güell.

A més a més, Gaudí, de la mateixa manera que els seus companys renaixentistes, demostrà sempre un gran interès per la llegenda medieval  i, sobretot, per un personatge en concret: Sant Jordi. El patró de Catalunya forma part de les arrels catalanes i Gaudí el representarà en algunesde les seves obres. Si mirem la façana de la Casa Batlló, per exemple, podrem veure la llegenda representada d’una manera d’allò més visual: la creu de quatre braços, simbolitzaria la llança, els balcons, les restes del drac i la teulada de ceràmica, el llom del monstre. Només cal que deixem volar la nostra imaginació per tal de reviure aquesta important història que, cada 23 d’abril, ens recorda les nostres arrels.

Us convidem, doncs, en aquest Sant Jordi, al Gaudí Exhibition Center, on gaudireu d’un descompte de dos euros i, per descomptat, tots els Jordis i Jordines hi entraran gratuïtament!

 

post-sant-jordi

 

0 comments

Leave your comment

Your email address will not be shared. The fields with the icon * are required.

Related posts

Dia de records

10 de June, 2017

Avui fa noranta-un anys que Antoní Gaudí s’acomiadà de la ciutat de Barcelona, tres dies després de ser atropellat per un tramvia mentre travessava el carrer de les Corts Catalanes, quan es dirigia a fer la seva visita habitual a l’Església de Sant Felip Neri.

Read more

El reflex de Gaudí

05 de June, 2017

Se sol dir que una obra d’art és com una fletxa, la paràbola de la qual estén els límits d’allò conegut i comprensible més enllà del seu temps. És llavors quan l’obra assoleix la seva magnitud i és que, avui dia, les construccions de Gaudí continuen bategant intensament.

Read more

Visita’ns a les fosques

14 de May, 2017

Des de Gaudí Exhibition Center, ens sumem en aquesta artística festa nocturna amb la nostra exposició, Passejant amb Gaudí. Us recordem, també, que el 18 de maig se celebrarà el Dia internacional dels museus i que, en honor a aquesta jornada, podreu visitar el Gaudí Exhibition Center amb un descompte del 20%. Us hi esperem!

Read more

Ergonomia i reciclatge

07 de May, 2017

En l’obra de Gaudí, la màgia s’estén des de les peces més petites fins a les columnes més majestuoses. Les flors grogues que adornaven el jardí de la Casa Vicens, van quedar estampades en rajoles de ceràmica, els vitralls de la Catedral de Mallorca van decidir brillar més que mai gràcies a la tècnica de la tricomia i les xemeneies de la Casa Batlló, es van cobrir de milers de bocins de trencadís. Tanmateix, aquesta màgia no només la trobem en els seus edificis, sinó que també forma part d’un ampli mobiliari dissenyat pel mateix arquitecte.

Read more

Cookies policy

We use own and third party cookies to improve our services and advertising based on your interests. If you continue browsing we understand you accept our use of cookies as described in our Legal Notice.

Close